Friday, October 20, 2006

BERAKHIRNYA RAMADHAN


Aiyooo...pejam celik pejam celik lagi less than 1 week dosi nak raya kan u ols. Rasa masa berlalu dengan pantas skals. Rasa baru jer kita semua start puasa hari ittew. U ols dosi habis preparation untuk raya ? We ols nan ado pun. Dinch beli apa2 pun lagi. Ingat weekend ni baru nak ke area Masjid Jamek & Jalan TAR ittew untuk cari apa yang patut. Mati lah sker shopping last2 minute, bley ! Lagi rasa excitement ittew memuncakkan lagi hampir menjelang Aidil Fitri.

As usual we ols ke param (Pasar Ramadhan) di Jalan Raja Uda, Kampung Baru (KB) untuk membeli juadah berbuka puasa. Di KB ni actually ada 2 param u ols. Satu di Jalan Raja Alang (bigger scale kata nya). Yang along Jalan Raja Uda ni small sajork. Tapi we ols sker ke sini sebab dah terbiasa agak nya. Lagi pun we ols sker skals beli murtabak di sini. Rasa nya waduh2 lazat u ols ! Harga pulak sangat berpatutan just RM1 sajork sekeping. Kebetulan that day mak hayyam dan best friend we ols nak datang ke rumah we ols untuk berbuka puasa. So kena ler beli kuih2 lebih to supplement spaghetti bolognaise yang we ols masak ittew. Kalau makan pasta sajork harus lah tak cukup untuk memuaskan nafsu makan mak hayyam yang sungguh berselera ittew ! Lariiiiiiiiik ! Mati lah mak hayyam tambah makan spaghetti we ols sampai 3 kali, bley. Chef diva ker we ols nih. He, he ! Berangan kan.

Tu dia u ols. Murtabak Yati ! Jangan tatau. We ols pun tatau whether one of these cikkis bernama Yati. Janji murtabak yang they ols jual ittew sedap vokey. Memang worth it ! Mati lah mak dah buat promo murtabak pulak. Cikkis (mati lah plural) tu jeling2 mak time we ols snappy2 tu, bley. Ko hengat ko jelits sangat ker nak jeling2 kat mak ! Tapi mak tak ambik peduli pun. He, he !

Setelah masing2 kekenyangan berbuka puasa ala2 fusion Italian campur Melayu, we ols terpaksa lah mengheret mak hayyam dan best friend we ols ke masjid yang berhampiran dengan rumah we ols ittew untuk bersembahyang terawikh. Masjid kat mana mak tatau ! Leez sure tau kan ! He, he ! Harus lah kan, after dah perut kenyang sekarang masa untuk beribadah lah pulak. Mati lah khatib dan bilal semua ayahanda2 ask. Tapi we ols dinch lah buat sampai 20 rakaat. Just 8 rakaat sajork ! Banyak ittew pun nampak mak hayyam ala2 semput, bley ! Lariiiiik ! Mati lah bab2 amal ibadat ni tiba2 keletihan tapi kalau cikloi dan ciktot tak pernah pulak letih kan. He, he ! Mati lah mak, mati lah mak.

After genap sembahyang terawikh 8 rakaat, we ols pun beredar. Sempat lagi snappy2 jemaah sedang continue sembahyang terawikh. Mrasaa kan ! Motiff tadik ada 5 saf tapi now hanya tinggal 3 saf sajork !!! We ols pun ke area tepi masjid ittew untuk check out abg2 ask yang sedang ambik juadah morey yang telah siap sedia ditapau dalam bekas polystyrene putih ittew. Mak taste sorang yang pakai baju melayu warna silver. Badan mampanz vokey ! Try snappy him with his two other friends tapi pics tak clear. Mungkin bcoz cahaya di area ittew ala2 malap gittew. Hanjeng kan ! Mati lah dalam kawasan masjid pun masih bernafsu kan. We ols pun hanya mampu memerhatikan abg2 ask ittew pulang ke kem mereka. May be next time kan kalau nak cikcur pun. Sedey ! Afterwards, we ols kembali ke rumah we ols. Acara berikut nya we ols pun sambung makan juadah2 yang dinch kehabisan tadi. Mak hayyam pun apa lagi mula kan second round menjamah spaghetti dengan jaya nya. Mak pulak terpaksa memohon nih mintak pasta ittew sedikit untuk mengalas perut sebelum dihabiskan semua dengan licin oleh mak hayyam we ols. Lariiiiiiiiik ! Alasan mak hayyam makan dengan penuh selera sebab dosi guna energy untuk sembahyang terawikh, bley. Mati lah mak, mati lah mak tercarut mak hayyam sendiri.

We ols yakin weekend ni ramai antara u ols yang akan pulang ke kampung halaman masing2 kan. Yang balik drive tu, mak nasihatkan drive lah carefully. Jangan jadi statistik vokey ! Kaedah nya biar lambat asalkan selamat. We ols pun akan drive balik ke Utara may be pagi Ahad or Isnin. Tak sure pun lagi. Kesempatan ini we ols nak ucapkan SELAMAAT HARI RAYA AIDIL FITRI DAN MOHON AMPUN MAAF ZAHIR & BATIN kat u ols kalau ada apa2 yang we ols tulis yang telah menyinggung perasaan mana2 pihak. We ols pun blogging nih just for fun sajork ! Anyway, enjoy beraya vokey di mana jua u ols berada. Tak kira di Malaysia or di luar negara (Mati lah Lee beraya di UK dengan lemang berwarna pink dan dilitupi serunding blonde. He, he !). Eva harap u ols stay safe dan sentiasa happy di samping yang tersayang. Hope to see u ols after cuti raya nih. Mati lah we ols cuti until next Sunday, bley. Raya sakan ! Take care u ols. Jumpa u ols lepas raya nanti ok.




~ My All, My Everything, I Surrender To You ~Y



Sunday, October 08, 2006

JALAN-JALAN KAT MALAYSIA SAJORK !


Hi u ols semua ! Mati lah dah lama Eva tak hupdate kan. Mrasaa u ols semua menunggu kan. He, he ! Ok lah kali ni we ols nak hupdate lite2 sajork vokey. Bulan puasa ni kan nak type panjang2 pun letih kan. Baru2 ni before bulan Ramadhan we ols ikut laki we ols balik kampung dia. Matilah past tense. Kampung kat mana Eva tatau ! Cuba teka kat mana yer ? Siapa yang berjaya grand prize nya bleh threesome dengan we ols dan laki we ols selepas raya nanti. He, he ! You wish !

Mrasaa we ols lunchie kat McDonald LCCT (Low Cost Carrier Terminal) kan. Two McValue Meal RM22.00 sajork.

Laki we ols pose2 tak hensem. He, he ! Mati lah tak nampak muka kan.

Hmmmmmmm....tekun nya abang ni baca Berita Harian kan u ols !

On board Air Asia u ols ! "Now Everyone Can Fly" kata nya. Tapi Eva rasa macam Air India sajork bcoz semua stewardess flight we ols ittew keling paria. Gelap masa depan. Lariiiiiik !

Eva stayed kat hotel sajork. Tak stay kat rumah mertua we ols pun. Kaedah nya tak nak menyusahkan mertua dan jugak bcoz nak lebih privacy, bley !


Best hotel ni u ols ! Within city centre lah jugak. City mana Eva tatau ! He, he !

View of the hotel lobby. Ada sorang concierge tu kendo skals u ols. Kulit nice, fair and lovely. Tall lagik ! Sayang time tu we ols dengan laki we ols kan. So hanya mampu lihat sajork. To those yang tinggal di sini pasti kan u ols dapatkan no. hp dia dan bagi kat we ols vokey. Kalau dapat sumpah tak cari yang lain dah. Mati lah betina sundel kata nya ! Nyesal we ols tak snappy2 pic janz kendo ittew. Konon malu lah nak snappy !



Bilik hotel ni best skals ! Harga pun best jugak dalam RM200 plus. Mrasaa !

Tu dia laki we ols dah siap landing atas katil, bley. Sambil menonton betina jalang yang berjaya memusnahkan rumah tangga orang dengan berkahwin dengan Datuk Kerepot. Artis mana Eva tatau ! Mati lah Eva kena saman malu dengan si tua terkutuk ittew. Mati lah defamation kata nya ! Mati lah Kak Pah ! He, he ! Apa yang terjadi malam ittew di atas ranjang antara we ols dengan laki we ols ittew "Biarlah Rahsia" vokey. Ooooopssss ! Bulan2 puasa nih we ols tak nak lah sexplain dengan lebih lanjut. We ols leave it to your imagination, bley. He, he ! Hanjeng kan statement ittew !

Mrasaa snappy2 sekolah yang located just opposite hotel we ols !

The next day we ols lunchie di restaurant yang menyajikan juadah nasi ulam. Kalau u ols ke sini be sure to check out the food vokey.

Lepas kenyang makan, laki we ols pun sent we ols balik ke airport. Sedey bcoz we ols just spent only one night with him in his hometown. Mati lah Eva tak bley cuti lama2 ! Mati lah career womanz kata nya. Tapi laki we ols tak balik sekali bcoz dia dapat cuti 1 whole week after dah tamat latihan di sebuah pusat latihan di Jalan Semarak, KL ittew. Pusat latihan yang mana Eva tatau. He, he ! Kesian kan we ols kena balik KL sorang2 gitu. Sedey nak tinggalkan laki we ols. Sob, sob ! Rasa nak nangis bley.

Sempat lepak2 dengan laki we ols kat observation area di airport ittew. Mrasaa ! Mati lah arch rivals Air Asia dan MAS parking sebelah menyebelah sajork kan.

Mrasaa snappy2 aircraft Air Asia kan. Mati lah as usual kena catwalk bagai kan ! Mati lah tak bley naik aero bridge sebab nak save cost ! Surprise, surprise ! Air crew yang exactly sama like yesterday bertugas on board return flight we ols ke LCCT ittew. Tak ada muka lain ker ! Semua muka2 rentung hitam legam jugak. Mati lah recycle. Mati lah Air India also.

Hah, amik ko ! Eva dosi hupdate nih. He, he ! Mati lah mak hayyam yang bagi galakan untuk terus blog. "Nok, u ols tak payah lah write up panjang2. Just post gambar banyak2 dan komen. Yang penting entry kena hupdate selalu " seru mak hayyam. He, he ! Gigih kan mak hayyam we ols nak kan we ols carry on blogging. Terus membakar semangat kata nya. Cukup sampai di sini sayang. Nanti we ols hupdate lagi real soon vokey. Lagi 3 months lah pulak. Lariiiiiiiiiiiiiik !




~ My All, My Everything, I Surrender To You ~Y



Monday, July 17, 2006

JALAN-JALAN LAGI (JUNE 16, 17 & 18, 2006)


Hi u ols ! Mati ler Eva update blog sebulan sekali sajor. Mati ler entry kali ni pun pasal jalan2 lagi. Kali ni ke mana pulak yer ??? Ke Indonesia lagi Eva kali ni. Tapi ke Pulau Jawa pulak ler u ols. Last May dah ke Sumatera kan. This time we ols (myself and my KB) ke Jakarta, Indonesia. Mrasaa ! Kali ni we ols jalan2 berdua jer minus gibeks kertu. Dah tak kosser we ols nak bawak gibeks selfish tu jalan2 sekali dengan we ols. Buat sakit hati sajor. Tapi this time tak banyak pics yang Eva boleh paparkan bcoz camera buat hal ler pulak ! Kadang2 ok jer tapi most of the time asyik problem sokmo. Sial kan. Mati ler Eva bawak camera company for personal trip. Memang hajat nak beli camera sendiri tapi asyik postpone sajor. Mati ler kena carut berjalan mampu tapi nak beli sebijik digital camera pun tak berduit. Ko ado ??? Oooppppsss....mati ler pinjam statement Kak Imah Lenggok ! Sujuuuuuuuuuuuuuuddddd !

This time around we ols naik KLM (Royal Dutch Airlines). Mrasaa kan u ols ! Tak payah nak rebut2 dan catwalk bagai ke pesawat macam naik Air Asia kan. Aiyooo...Eksyen kan. Tak der ler u ols. Actually, ada good deal naik KLM from KLIA to Jakarta. RM263 sajor plus airport tax RM45 total just RM308 sajor kan ! If Air Asia punya promotion hari tu total RM212 if not mistaken. Tapi tak kisah ler bayar extra for the convenience. Siap dapat food lagik ! Yang best nya for this sector, we ols naik aicraft 747-400 ! Mrasaa kan u ols. The plane actually originated from Amsterdam then stopover sekejap kat KLIA before sambung terbang ke Jakarta.

Not bad ler KLM ni u ols. At first, we ols ingat being European airlines sure service hampeh kan tapi sangkaan we ols meleset. Flight attendants nya friendly dan service pun ok ! Jangan ler nak compare dengan MAS yang in a different league gitu after winning numerous awards. Tapi rugi jugak kan ! Tak tau ler macam mana boleh jadi macam gitu. Yang best nya naik KLM ni u ols boleh check-in through the internet sajor. Boleh check-in 30 hours before departure and u ols boleh choose your seats preference on-line. Best kan ! Tak payah ler nak kelam kabut datang KLIA awal2 sangat. For your information, KLM flies daily from KLIA to Jakarta. So tempah ler ticket anda sekarang. Aiyooo....promo KLM habis-habisan. Tak tau ler berapa hengget KLM bayar aku ! He, he ! Mrasaa kan ! Jangan tak tau. U ols boleh beli the air tickets on-line at www.klm.com/travel/my_en/index_default.html

Flight we ols KL 809 departed from KLIA approximately 3.50 petang.

Melayan perasaan sambil menikmati pemandangan awan yang terpilu. Fenfeeling kejap jadi akak Ning Baizura.

Ngah bosan2 tu saja jer snappy2 pics kepala orang yang duduk seat depan we ols. Macam tak der benda lain nak snappy kan. Nak snappy pic food yang disediakan KLM memang tak sempat. Dah makan separuh baru teringat nak ambik photo ! Lapar kan. Nak kata macam mana. He, he ! Menu nya penne pasta with chicken and mushroom in creamy sauce. Sedap banget !

Tak sampai 2 hours pun we ols dah nak landed di Soekarno Hatta International Airport, Jakarta. Happy sangat ! First time ke Jakarta nih. Excited gitu as always.

We ols stayed kat Ibis Arcadia Hotel. Strategic location. Within city centre senang sikit kan nak ke mana2.

Another view of bilik hotel we ols. Murs2 jugak dalam RM130 sajor. Tapi KB Eva tak puas hati. Sempit kata nya ! Dah ler tak der swimming pool. Kesian KB Eva nih. Gigih shopping swimming trunk Speedo kat Studio R di KLCC semata-mata nak pakai julung2 kali nya untuk swimming di Jakarta. Mati ler Eva kena carut bcoz war2 kan kisah ni kat u ols semua. Lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiii !

Pemandangan kota Jakarta yang pesat membangun. Jalan yang ala2 busy ni nama nya Jalan M.H. Thamrin ! Mrasaa !

Bangunan Bank Indonesia tersergam indah u ols ! Function nya ala2 macam Bank Negara kita kot. Eva pun tak sure ! Speku sajor.

Monumen Nasional (National Monument) fondly known to the locals as MONAS. Eva teringat pulak kat Mona Fandey ! Hanjeng jer kan. Tak der kaitan langsung. He, he !

Depan MONAS tu ada kereta2 kuda yang bisa bawak ibu2 pusing2 kota. Tapi we ols tak naik pun. Tak kuasa ler !

Tu dia ! Sempat lagik snappy anak2 ikan ngah main bola di kawasan riadah bersebelahan MONAS. Di sebalik rimbunan pohon2 tu ler letak nya Gambir Train Station. If u ols nak ke Bandung atau bandar2 lain di Pulau Jawa nih boleh ambik train kat sini ok.

Second day we ols berpindah randah ke another hotel di Mangga Dua which is about 30 minutes naik taxi Blue Bird dari city centre. We ols stayed kat Ibis Hotel Mangga Dua. Kaedah nya nak tukar angin. A bit more expensive than Ibis Arcadia. Dalam RM140 rasa nya. Dengar cerita di Mangga Dua lagi banyak shopping malls. Tapi we ols dissapointed giler. Tak tau pun yang area ni ala2 China Town. Penuh dengan bangsa2 ciuk u ols ! Hina nya ala2 Petaling Street tu.We ols menyesal tak sudah ! Mall2 nya pulak taraf2 lagi cikai dari Sungai Wang Plaza. May be lagi cikai dari Kompleks PKNS Shah Alam kot. Product2 pun yang kualitas nya macam hanjeng skals. Yang ok pun kat sini hypermarket Carrefour ler sajor. Mrasa we ols borong CD habis-habisan. Eva beli Peterpan, Radja, Dewa 19 dan Ungu. Mostly kawan2 dan sedara mara yang pesan. Mana tak nya kat sini CD ori just dalam RM12 sajor. Kalau kat KL CD Peterpan ori Eva tengok kat Speedy Mid Valley hari tu dalam RM29.50 ! Double tu. Melampau kan.

Lepas letih melilau-lilau kawan Indon Eva texted me cakap dia dan his wife nak fetch we ols dalam pukul 5.30 p.m. Kaedah nya kat sini malam nya cepat skals. Tak silap pukul 6.00 p.m. dah gelap gelita macam pukul 8.00 p.m. kat KL. Sabor jer ler ! Eva girang bcoz kawan Indon ni akan rescue us from this hell hole. This guy pernah buat practical kat my company in KL masa he studied in Malaysia so dari situ we ols dah kenal each other. Nice guy ! Time we ols ngah catwalk balik dari Carrefour handphone Eva berbunyi. Mati ler international roaming. Ada message from T (my Indonesian friend) tu ! Dah sampai di lobby Ibis Hotel kata nya. Aiyooo...we ols pun cepat2 rushed balik ke hotel. He stayed in Jakarta Selatan dan hotel we ols kat Jakarta Utara. Tak sangka begitu cepat they ols sampai kan.

Eva gembira dapat jumpa T after sekian lama. Dia pun pelik why of all places we ols pilih to stay kat Mangga Dua. Kaedah nya we ols berpindah ke situ tanpa consult him dulu. Mrasaa pandai2 sangat kan. Eva dan KB excused ourselves sekejap untuk kembali ke kamar we ols untuk bersiap.

We ols pun dibawa T pusing2 kota Jakarta naik his Honda CRV. Dalam mobil, wife T broke the news yang she is pregnant. Rasa nya baru 2 months ! Happy for them bcoz they have been trying to conceive for ages. Wife T friendly sangat ! Talkative too. Best layan dia ngobrol2 (sembang2 ler u ols). Her face iras2 Marsha AF3. Sweet skals ! Statement nih tak der motiff untuk lessie ok. He, he ! Eva told them tolong ler bawak we ols ke area2 shopping yang at least setaraf dengan Mid Valley Megamall. Since T pernah stayed kat KL for a couple of years so dia tau ler maksud Eva tu. Dia kata nak bawak we ols ke Plaza Senayan. Eva pun girang bila dia cakap kat situ ada SOGO dan jugak METRO. Memang best pun Plaza Senayan tu ! Eva rasa lagi upmarket daripada Mid Valley Megamall. More like Suria KLCC kaedah nya. Selain daripada those departmental stores banyak jugak boutique2 macam Louis Vuitton, Gucci, etc. We ols ke food court nya tapi penuh dengan umat manusia. So we ols ke cafe sajor minum coffee and makan cakes light2 sajor. T said lepas tu better we ols dinner kat tempat lain. Eva dan KB agreed bcoz rather than makan kat shopping mall, we ols lagi prefer makan kat tempat local people makan. Baru mrasaa makan authentic Javanese food. Tak gitu !

Lepas beredar dari cafe tu we ols ke Duta Suara, kedai CD ler ala2 Speedy tu. Eva bought DVD "Alexandra" dan "Eiffel I Love You" dan jugak CD "Samsons". Murs2 sajor ! KB Eva shopping tak hengat. Glen, Marcel, etc. semua dia angkut ! Seronok Eva tengok KB shopping sakan. Then we ols ke Metro. Tak der kaitan whatsoever dengan Metrojaya di Malaysia ok ! KB tried on ada leather boots nih. Cun jugak ! Convert2 dekat RM300. Tapi tak der his shoes size. Selamat ! Kalau tak baru betul "these boots are made for walking" kan. He, he ! We ols tak lama pun kat Plaza Senayan. Kesian wife T tu kan pregnant buat pertama kali nya. Nampak keletihan sajor. So we ols pun decided gi dinner terus. Eva missed sangat Plaza Senayan tu. Tak puas explore. Maklum ler datang dengan orang kan !

They ols nak bawak we ols berjalan pun dah kira baik kan. Dia bawak kami ke this area nih untuk makan Nasik Uduk. Kata nya macam nasik lemak tapi lagi spicy dan terasa lemak nya. Tak ingat nama area tu tapi near dengan mahligai bekas Presiden Indonesia, Bapak Soeharto. Best jugak makan di situ dengan lauk pauk yang beraneka jenis. Ayam goreng berempah nya pun lazat banget ! Waduh malatops ! He, he ! Bagus jugak suatu kelainan if not we ols asyik mencekik nasik padang jer sokmo for the past 2 days. Tak tau nak makan benda2 lain bcoz was2 kan whether betul2 halal or not. Sayang camera hanjeng tu tak berfungsi time tu. Tak dapat nak capture that glorious moment we ols dengan T and his wife. Mati ler Eva sampai sekarang tak ingat his wife punya nama. He, he !

Sudah kekenyangan tahap cipan we ols dibawak ronda2 lagik. Kali ni ke Kota Lama area dipanggil Sunda Kelapa. Bukan sundal ! Area ni banyak building2 peninggalan Belanda (Dutch). Tapi unfortunately unlike macam those kat Melaka, colonial buildings di sini macam tak terurus. Nampak tak maintain langsung ! Sayang jer kan. Kalau dijaga dengan baik boleh dijadikan product pelancongan yang bagus. Almost midnight dah pun, so T sent we ols kembali ke hotel. Happy to be with them walaupun dalam masa yang terlalu singkat. A few hours jer kan ! Sedih masa nak bid farewell tu. Eva made them promised to visit us soon kat KL. T said may be dia akan ke KL in August kot. We ols pun keletihan sangat ! After shower terus tidur tak hengat. Exhausted sangat !

Pagi Ahad tu we ols sempat ke Carrefour lagi. Beli some goodies untuk kawan2 kat KL. Eva beli dodol garut dan cake lapis berempah Betawi. KB pulak beli cake Ambon. Tak pernah try pun before ! Bila we ols cuba rasa lazat jugak. Menyesal tak beli banyak2 kan. Tak per ler lain kali boleh datang lagi. Nak datang Jakarta every month pun boleh rasa nya. Bukan jauh mana pun. Mati ler statement tak hengat ! Petang tu we ols ke Bandara Soekarno Hatta untuk berangkat pulang. Dah tiba di airport tu camera sial nih ok ler pulak. Sempat lagik tu snappy2 mat salleh ni. Ok ler jugak kan. Hmmmmm.....not bad at all ! He, he !

Nama airport ni mengimbau kenangan silam buat KB Eva. His ex-boyfriend nama dia Hatta masa time2 student dulu2. That guy dah married pun u ols. They ols bermadu kasih masa di UiTM dulu. Tak tau whatever happened to that Hatta. Budak tabliq tu tapi berjaya tewas jugak dengan KB Eva nih. Orang Aloq Staq kata nya. So kalau abang Kedah tu paham2 ler kan u ols. Ciknek sure nalla punya. Dengar cerita2 KB betapa mewah dan senang nya dapat ciknek kat UiTM tu buat terdetik dalam hati Eva penyesalan bcoz tak study kat local university. Aiyooo....tak kan menyesal studied abroad pulak semata-mata ciknek! He, he ! Tak der ler sampai macam gitu. Last time taste Eva memang mat salleh tapi now Eva prefer sangat abang2 Melayu. Macam kembali ke pangkal jalan jer kan. He, he ! Mati ler dah lari tajuk daripada Soekarno Hatta International Airport.

On return flight (KL 810 pukul 6.45 p.m.) we ols balik ke KLIA sempat Eva snappy2 sorang mamat ni. Kendo jugak ler ! Rasa2 nya budak2 UiTM bcoz jacket they ols ada emblem UiTM. Dalam group of about 15 students kalau tak silap ! Kak Imah student u ols ker ? Kenalkan Eva kat yang mamat tu bleh ! He, he ! Tau ler Eva nak mengajar nya ilmu2 khas. He, he ! Berangan sajor ! Eva nak snappy budak tu ada pulak member dia yang enter frame. Bontot punya ler besaq ! Ala2 new Airbus A380 pun boleh landing kan. Harus masuk contest vontot anjuran Fiebie kan. Budak UiTM tu bising2 riuh rendah. Tak kosser ! Tak selalu naik flight kot. Tu yang macam jakun sangat tu. Perlu ker buat study trip sampai ke Indonesia. Lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiii !

Gigih betul stewardess nih stowed barang2 dalam overhead compartment tu. Tak kuasa nak tolong. Tolong tengok sajor cukup ler kan ! He, he !

Suka tengok stewardess nih. Muka sweet ! Keep on smiling jer. Very helpful ! Again no motiff lessie whatsoever. He, he !

Tiba ler masa yag dinanti-nanti kan. Meal time ! Mrasaa menu nasik putih dengan daging masak kicap. Lapar sangat so terus mencekik tanpa sempat snappy2 juadah yang dihidangkan oleh akak tu. Kata nya dia berasal from The Hague 15 minutes sajor from Amsterdam. Dah 9 years jadi stewardess. Mrasaa ngobrol2 dengan minah nih before landing. We ols mendarat kat KLIA 20 minutes earlier than schedule dalam 10.25 p.m. Overall, trip to Jakarta best skals. Eva tak shopping sangat cuma beli CD, DVD dan goodies sajor. But next time harus ler datang stay lebih lama. 3 days 2 nights memang tak cukup masa. At least u ols kena datang for 4 or 5 days baru puas. Kapan we ols akan kembali ke Jakarta ??? Definitely soon. Dengan kadar tambang murah KLM, now every ponen can fly. He, he ! Mrasaaa layan DVD dan CD Indon kat rumah kan.




~ My All, My Everything, I Surrender To You ~Y



Friday, June 23, 2006

TRIP TO PEKANBARU, SUMATERA (MAY 12, 13 & 14, 2006)


Hi u ols ! Mati ler u ols menunggu Eva nak update blog ni kan. Ok ler dah update ni. So baca jer ok. Jangan nak carut2 Eva lagi. Cuti Hari wesak last month Eva telah jalan2 lagi u ols. Mati ler berjalan jer kerja Eva kan. He, he ! Destinasi kali ni we ols ke Pekanbaru, Sumatera. Yes kat Indonesia ler u ols ! Eva ke sana with my KB (kawan baik) who is a gibeks dan his friends seorang Gibeks Kertu (GK) yang bukan setakat dah senja tapi dah lepas Isyak pun. Ala2 antara Isyak dan Subuh u ols. He, he ! Actually, Eva ada 4 KBs dalam four different categories. Bio-diversity kata nya ! One KB gibek, one KB ciktanz, one KB cikki dan one KB ponen merangkap mak hayyam who happens to help me develop this blog. Thanks a lot mak hayyam walau pun u ols hanya singgah kat blog ni tanpa komen apa2. Dasar ponen pemalas kan u ols. He, he ! Cuma position KBs untuk category pengkid dan bisexual jer yang belum dapat cari calon2 nya. Any interested parties please apply ok. Borang ada disediakan di pejabat2 pos yang berhampiran dengan kawasan kediaman anda. He, he ! Hanjeng jer kan. Of course ler kawan2 biasa ramai tapi these KBs ler my best friends di kala suka dan duka. Kan, kan !

Flight we ols punya ler departed awal pagi daripada TESCO. Ooopps......Eva maksud kan LCCT. Departure pukul 7.30 pagi. Terpaksa ler gigih bangun pukul 4.00 pagi to catch that Sky Bus ke LCCT tu. So definitely bukan naik MAS kan. May be u ols wondering of all places kenapa we ols ke Pekanbaru ??? Jawapan nya good deal from Air Asia. Hanya RM9.99 jer for one way trip. Tapi yang hanjeng nya bila dah masuk tax dan administration fees bagai total air fare dalam RM163. Tak ler murah mana pun. We all tiba kat Bandara Sultan Syarif Kasim II around 7.45 pagi Jumaat. Time difference one hour later than Malaysia. Jangan tak tau ! Kat Indonesia they ols panggil airport tu Bandara. Dipendekkan daripada words Bandar Udara.

View of the houses around the airport area as we about to land. He, he ! Flying time dari KLIA just 45 minutes u ols. We ols kelaparan dalam flight so KB Eva nak belanja Eva dan GK nasi lemak. Bayar ler RM24 (RM8 satu kan). Stewardess tu kata we ols have to wait for 10 minutes. We ols tunggu punya tunggu sampai ler captain announced that we were about to land at Pekanbaru Airport. Cibai jer cikki sundal tu took her own sweet time to reheat nasi lemak itu. In the end we ols tak mrasaa nasik lemak tu. She refunded my KB the cash. We ols rasa macam kebuluran sangat. Tapi tetap ler happy sebab dah nak landing kan. Tambahan pulak ni ler first time Eva ke Sumatera. Ke Bali dah pun last year ! Pekanbaru is the capital of Riau province u ols. Jangan tak tau. Penduduk di sini predominantly Malay.Bukan Minang macam kat Padang or Bukit tinggi. Jangan confuse ok ! Tapi kat sini ada ler jugak restauran nasi padang, standard ler tu like the rest of Indonesia.

Upon arrival KB Eva called hotel we ols to remind them to fetch us from the airport. We ols stayed kat Ibis Hotel Pekanbaru. Best hotel ni u ols. Harga not bad. Dalam RM140 sajor with breakfast. Eva dan my KB shared one room while Gibeks Kertu (GK) stayed in another room next door. We ols requested for adjoining rooms.

The main reception area of Ibis Hotel Pekanbaru. Simple jer tapi nice kan u ols !

Coffee house hotel ni pun menarik. Rasa cosy sangat lepak2 kat sini.

Breakfast spread yang menyediakan juadah2 yang berbagai jenis. Lezat banget kan u ols !

Dah makan half way baru teringat nak snappy2 ! Hanjeng jer kan. Dah lapar nak buat macam mana.

Awal pagi lagi ni ! Nobody pun swimming kat pool ni. Harus ler hotel guests yang lain masih membuta tak hengatkan.

Strategic skals hotel we ols dekat sangat dengan shopping mall which is known to the local as SKA Mal. Dalam 800 meter rasa nya from hotel we ols. Mrasaa we ols menapak ke sana. Best shopping kat sini because ada Matahari Departmental Store. Barang2 kat sini murs2 skals. Kebetulan time we ols kat sana ada sale. So we ols pun shopping tak hengat !

Lepas letih shopping we ols singgah kat restauran nasi padang. Best lauk pauk nya berbagai jenis. Tapi cikhal ler pulak. Tak silap dalam 100,000 Rupiah.

Pintu gerbang keluar masuk ke Pekanbaru. Nampak busy skals traffic kat sini.

View of Siak River. Katanya the deepest river in Indonesia. Tak tau ler how true it is. Tak der kerja ler pulak nak ukur betapa dalam nya sungai ni kan. Teringat ler pulak kat lagu Safura " Sedalam mana cinta mu". Rasa syahdu teringat kat laki nun jauh di Malaysia. He, he !

Semasa Eva jalan2 kat tepi sungai ni nampak ler a few ciktanz mandi manda pakai under wear sajor. Try snappy2 pics they ols tapi memandangkan camera ni tak canggih bila cuba zoom jadi ala2 blur gitu. So tak mrasaa ler u ols tatap pics ciktanz Indon mandi separuh bogel tanpa segan silu kat tepi sungai ni kan. Imagine jer ler ! He, he !

View of the bridge untuk menyeberangi Sungai Siak. Bila malam menjelang banyak warung2 kat tepi2 sungai ni jual jagung bakar.

Sempat lagi tu snappy2 pic abang jual apam balik.

Another shopping mall kat Pekanbaru. Jauh sikit from hotel we ols. Tapi ada free shuttle provided by Ibis Hotel untuk hotel guest ke sini. Nama mall ni Ciputra Mal. Matahari Departmental Store pun ada juga kat sini.

Tu dia advertisement ! The only butuh yang Eva tau are those batang2 konek yang sedap dihisap sampai keluar air mani tu kan. Alah, yang rasa nikmat ngilu2 bila dirodok dalam lubang jubur u ols tu. He, he ! Lucah sangat kan.

Bila Eva ternampak brand instant cake ni teringat kat Leez, Sherry dan Miss Ginger. Lariiiiiiiiiiiiiii ! Eva sujud kat u ols sebab now dah berani berkecimpung dalam food industry ler pulak. He, he !

Jelani yang bertugas as promoter kat gymnasium equipment retail outlet di SKA Mal. Sweet jugak tapi dah dibook oleh Gibeks Kertu so Eva tak kuasa nak celah bedah. Bagi ler peluang kat si tua kutuk tu kan. Lagi pun Eva dah berlaki ! Aiyoo...statement macam makan hati jer kan ! Tak der ler u ols. Eva tak minat sangat anak2 ikan ni. Tak der hal nak spedor2.

Kawan Jelani tu nama nya Jeffri. Kata nya kerja kat the same place dengan Jelani. KB Eva said he noticed that Jeffri ni dok usha2 Eva dan nampak macam minat dengan Eva. Tapi Eva tak taste ler kat dia ni. So buat2 jual mahal jer ler. KB Eva pun tak nak have sex dengan budak2 ni so in the end they ols spent the night dengan Gibeks Kertu. KB Eva is also in a healthy relationship. Dah berpunya jugak like myself bleh. Kaedah nya both of us ikut nasihat KD (Kris Dayanti) bleh. Cubalah untuk setia kata nya. He, he ! This must be a lucky night for Gibeks Kertu ni. Dapat kenduri dengan sekali 2 ekor anak ikan. Dah rezeki dia kan !

Sunday morning we ols dah nak balik ke Malaysia. Dalam pukul 6.30 pagi we ols dah arrived kat airport in order to catch 7.45 pagi flight home. Cukup ler 3 days sajor di Pekanbaru. Nothing much pun nak sight seeing kat sini. Tak macam Bandung, Bali or Medan kan ! Lagi banyak tempat nak visit kat those destinations kan.

Sempat lagi snappy2 Pekanbaru lepas Air Asia aircraft we ols took off from Bandara Sultan Syarif Kasim II heading towards KLIA. Sayu pulak melihat Sungai Siak buat kali terakhir nya. Tak pasti kapan akan kembali ke sini lagi.




~ My All, My Everything, I Surrender To You ~Y



Tentang Mak

Name:
Location: Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia

Simple person, fair skin, caring and loving.. Tidiness, loyalty and punctuality are important in my life



Kembali KePangkuan

  • Home
  • E-mail Mak
  • Guestbook Mak


    U Ols Pelawat Yang Ke...

    Jam Dinding



    Image hosting by Photobucket
    Kuala Lumpur, Malaysia


    Arkib Entry Mak

  • April 2006
  • May 2006
  • June 2006
  • July 2006
  • October 2006

  • Ramalan Kaji Cuaca

    Click for Kuala Lumpur, Malaysia Forecast


    Yg Mak Dah Post... Kau ADO?!!

    BERAKHIRNYA RAMADHAN
    JALAN-JALAN KAT MALAYSIA SAJORK !
    JALAN-JALAN LAGI (JUNE 16, 17 & 18, 2006)
    TRIP TO PEKANBARU, SUMATERA (MAY 12, 13 & 14, 2006...
    AMAZING THAILAND - BANGKOK (DAY FOUR - MAY 1, 2006...
    AMAZING THAILAND - BANGKOK (DAY THREE - APRIL 30, ...
    AMAZING THAILAND - BANGKOK (DAY TWO - APRIL 29, 20...
    AMAZING THAILAND - BANGKOK (DAY ONE - APRIL 28, 20...
    MUSHROOM SCRAMBLE EGGS ALA EVA
    THANK GOD IT'S FRIDAY !


    Website Yg Mari & Berguna

  • Google News
  • Sean Cody (Matilah Abg2 Mampanz!!)
  • QueerClick (Utk Yg Suke CikChap!!)
  • Gay Universe (Perlu Ker???)
  • Hotmail
  • E-Kawan (Matilah, e-Kawan katanya!!)
  • MySpace (Banyak Ondey2 Kat Sini...)
  • Maybank2U
  • Jaring
  • Star Online
  • Citibank
  • Hotlink
  • TV3
  • Jiwang ORG
  • Soundtrack Lyrics
  • HSBC
  • Yahoo



  • Dengarkan Kata Hati Mak

    Music by MediaMax




    Diva Diva Khelasss

  • Leez
  • Sherita Aziz
  • RejWild
  • Imah Lenggok
  • Mirch
  • Ginger
  • Nenek
  • Ratu Sedut
  • Miss Shandye
  • Shasha



  • Kawan Kawan Mak

  • Arjuna
  • Lee Novotny
  • Abg Im
  • Dirty Pap
  • Theresa May
  • Peragawati Fofuler
  • Izzu



  • Suke Tak Blog Mak?? Undilah...

    :: MalaysiaTopBlogs ::


    Tempat Borak Borak




    Marilah Undi...

    Jenis Pembaca
    Sebagai seorang pembaca blog ini, saya adalah seorang.....

    Lelaki straight
    Perempuan straight
    Lelaki gay @ Biseksual
    Lelaki lembut @ Mak Nyah
    Perempuan Lesbian @ Biseksual
    Perempuan Pengkid @ Tomboi dsb.
    Tidak pasti....


    Lelaki Pilihan
    Lelaki pilihan saya ialah.....

    lelaki yang ala ala model look
    lelaki Melayu betul. Muka kampung habis !
    lelaki yang ganas dan brutal. Muka bengis dan garang..
    lelaki yang muka jambu....
    lelaki yang badan mampanz... Berketul ketul sana sini. Muka bukan masalah..
    lelaki yang kurus kering tapi muka meletop...
    lelaki pan asia...
    abanganda/ayahanda (perut buncit dan boroi)
    lelaki ala ala hero hindustan...
    lelaki yang muka biasa tapi badan berbulu...
    lelaki yang muka cute. Ala ala 'anak ikan'
    lelaki ala ala hero Hong Kong... Mcm Andy Lau tu..
    lelaki Mat Saleh


    Tempat Dating
    Bagi saya, tempat yang paling best untuk dating ialah....

    kedai makan tepi jalan
    restaurant yang 'posh'
    taman permainan dan taman bunga
    panggung wayang
    hotel
    tepi pantai
    pulau - pulau peranginan
    rumah sendiri
    pusat membeli belah
    tempat tempat sunyi yang tak ada ape ape
    pub, disko, night club
    lain lain



    Terima Kasihlah Mak Ucapkan kepada:-

    Chronicles
    Image Editor Adobe Photoshop CS
    Miss M
    VBRUSH